Får mig att smälta :)

Mannen mitt är så söt :)

Han spelade sammandrag nu i helgen i Nyköping , gick jätte bra en förlorad och 2 vunna så de slipper kvala men det var inte det jag skulle berätta.

I en bowling match spelar man med 8 man och nu hade de 2 reserver alltid bra , så när första matchen var igång så fick en av killarna hålla koll på Dennis mobil och sen skickades den runt på de andra 2 matcherna med fick jag reda på . Han är lite nervös att jag skulle föda förtidigt.

Så när jag ringde han på kvällen så sa han väl antagligen att nu e det Susanne som ringer en kille gav han bilnycklarna. han svarade men du får inte ringa nu jag kan inte köra :)  (han hade druckit 2 öl och ville inte gärna köra) Jag sa att nej det e ingen fara jag ringde bara upp för du lömde att ringa tillbax..

Till saken hör att mannen min säger inte så myket om mycket en rätt tyst person i vissa fall så att hans tankar gick så när han va i väg får mig att smälta :)

Han frågade nämligen 2-4 dar innan han skulle åka om min mamma var hemma i helgen.
Ja hon e ledig vad då?
Nej jag bara undrar :)

Nu när han om hem så skulle han fixa lite mat tills i morn och bebisen ligger väl lite konstigt för magen var / är väldigt hård . Fick jag frågan: Har du packat väskan än?
-hm nej inte än..
-Då gör du det i morn
-man vet aldrig , så du inte sitter där och inget e packat ..


Han e allt för go och omtänksam han. har han alltid vart och kommer att vara som han säger han har bara svårt att säga och iuttrycka sig i bland :)

Älskar dig mitt allt..

Snart är vi 3 ♥

Fullt upp i pepparkaksbak för 2 årsen :)

Tummen upp :)

Visst e det underbart när man e dyngtrött och verkligen vill ha sov morgon så får man inte de :(

En hantverkare kommer och bytar ena stolpen på ballkongen och han kom precis :( Men vi får en ballkong somman slipper tro att man trillar ner i från..

Men humöret e bättre och orkar lite mer.

I går så va jag på MVC på koll ♥ växer som han/hon ska. Var hos mamma å käkade lunch å tjötade skit alltid lika trevligt. Sen åkte jag till Norddesign och bestälde hembesök för att de ska komma hem och byta luckor o lådfronter i köket :) Han kommer på måndag så här e det snabba ryck. Så snart blir det att spackla, sandpappra lite på väggarna å slänga på vit färg på väggarna innan den rostfria plåten åker upp på väggen.

Känner redan nu att köket kommer att bli skit snyggt och inte likt alla andras . Tummen upp :) hihi

Efter besöket på Norddesin så blev det stor handling , att det kan va så strängt å bära ett par kassar mat viss fick gå 2 gånger till bilen men man blir ju helt slut. Men men

Ja ha ni nu e det bara 3v kvar om man då inte går över tiden :) Längtar, men även nervositeten har börjat slå in på även lilla mig...
Var ju som sagt hos Barnmorskan i går så började vi disskutera om allt e klart med barn rummet och så . Och det e det ju, så sa jag de att BB-väskan e inte packad än.
Fick rådet att - Det kan nog vara bra om du packar den snart för från och med nu så kan barnet komma.

Så får väl packa den i dag kanske ;)

Såg på Webbisarna (bilder på nyfödda från regionhalland) att ett par från vår föräldragrupp hade fått en liten pojk i söndags ca 3 v förtidigt men han o mamma mådde bra så det va ju skönt de :)





Kram kram







22mars 2011

Kanske inte ett så positivt inlägg

Just nu sen ca 2 dar tillbax så känner jag mig inte på topp. Orkeslös, trött, har huvudvärk om vart annat, sover så där på nätterna men bättre på dagen.

Firade min bror i går som fyllde 25år. Så upp med skenet....

Mat lusten har gått tillbax till som den va i början av graviditeten = noll matlust när det gäller varm mat , det jag får i mig som går ner e yoggi å någon macka el oboy... Kanske inte det nyttigast emn det nått iaf...

Nej omman ska ut i solen på sen cykel tur till stan å hämta mina linser, kan inte ligga i soffan hela dagen heller, mat till mannens matlåda ska med fixas....

Hoppas ni har en bättre dag än en annan...

kram

Man får inte ge sig :)

I går så va vi och skrev på pappren om faderskap och deladvårdnad. Det måste ju göras om som vi inte är gifta, annars så blir ju jag ensamvårdnashavare å barnet inte har en pappa på pappret.
Skrev på 6 papper tog knappt 5 min sen va det klart :)

Blev även lite dammsugning å golven blev torkade men i dag får jag ta tag i köket toaletterna o övervåningen, man e ju som sagt inte i bästa farten me det blir gjort iaf.

Jag var även på jobbet i en stund på vårt möte en jobbarkompis bjöd på fika i och med att hon slutar i månadskiftet , jätte tråkigt men hoppas hon får det bra.

vid 16 kom dennis och hämtade mig på jobbet och vi begav oss till Gekås :) Hittade en skötväska , ett multifunktionellt skötbord som står på hjul kanon så kan man ta det till toa lätt, var även en badbalja fast under där man bytar blöjan) kan lägga ut kort när det e upp packat, ett par byxor med fötter, köpte faktiskt 2 st nappar man vet aldrig ;) , sockar även ett par hörselskydd (kan va bra när man är i bowlinghallen) sen lite annat plock som va nödvändigt :)
Jag va helt slut i kroppen efter gått fram å tillbax kanske inte att rekomendera om man e höggravid men skam den som ger sig.

Å måste berätta hihi. för 2 dagar sen så lämnade jag en lapp till fastighetsskötaren om att våran ballkong måste renoveras, då ena ev båda ytterpelarna är genom ruttna, vissa andra brädor måste ses över även färg släpper. Fasen man vågar ju inte gå ut , jo det gör man men den känns inte säker.
Så i går påvägen till gekås ringer de till dennis och de va om att i veckan som kommer så kommer en byggfirma hit som redan jobbar i området å kollar över ballkongen. Här snackar vi effektiva det gillar vi :)
Så för hoppningsvis kan man sitta där ute i sommar :)

Kram kram

Tankar

Jo då visst har man det och mkt funderingar på det med om allt och inget..

Det är konstigt vad man funderar när man e ledig, ute och går, ligger i soffan och glor på tvn, iaktar folk på cafén, när man precis lagt sig i sängen för natten eller bara av att läsa en tidning.
Har ni tänkt på de?

Funderingar och tankar kring livet, hur är mitt liv, vad kommer att hända, varför man inte gör saker man velat så länge? vad är det igentligen som hindrar en? Faktiskt inget men man är nog rädd för förändringarna kanske vad vet jag?

Jag tror varken att jag eller dennis fattar vad som komma skall. hur det kommer att bli. Man är inställd på att man ska få barn men nog inte hur mycket jobb det är, vad man får prioritera bort eller minska tiden på.
Men något jag inte vill ta bort är tiden för oss 2 som ett par, fast det kanske bara blir att sitta i samma soffa å kolla på tvn om det så e en liverpool match eller en såpa. Får bli mycket bättre på att prata med varandra om allt och inget. Eller bara ta en promenad vid havet :)


Har precis vart ute och gått en runda och fikat med mig själv på stålboms rätt skönt å sitta å läsa senaste nummret av Mama och glo på folk.















God morgon tisdag :)

Ja jag hoppas det blir det om inte annat :)

JA jag vet jag går sova men magen bara kurrade o kurrade så jag inte kunde somna om när dennis gått. Så kvart över 6 va jag uppe å åt frukost mumms.

Får se vad denna dagen har att erbjuda. Måste ner till optikern och beställa mera linser.
Skulle träffat min kompis Emelie i dag med deras barn ligger hemma med feber och lilltjejen spyr :( stackarna krya på er. Jag som ville sitta å mysa å nacka skit på ett fik men får bli en annan dag...

Kanske kan se om någon annan känner för att fika med mig ;)

Gårdagen var så skön.. Känns som om att våren har kommit. Var 10 + ett tag jag gick i min vindjacka :)

När jag vaknade i dag hade vi 1+ kan dagen bli lika skön i dag ? hm ja vi får hoppas :)

 

Kram kram

"bara"

I dag har jag varit lite effektiv ;)

Gick upp vid 8:30 klockan ringde kan ju inte sova bort hela dagen ;)

Tog upp köttfärs från frysen , käkade frukost å kolla på tvn , sen blev det att fixa lasange.

Passade även på att slänga in en tvätt i maskinen.

Sen blev det slapp i soffan ett tag innan det blev dax för vattengympan. Så skönt å röra sig i vattnet :)

Efter de när jag kommit hem så åkte vi å kollade lite på Selekt å fynda utan ett större fynd dvs inget ;)

När vi kommit hem gick vi till coop å handlade lite.

Väl hemma så åkte 2 baguetter in i ugnen å räkröra gjordes mumma :)

Sen så satt vi ok jag å kollade på familjen annorlunda . Men båda kollade på En unge i minuten :) Gick bättre denna gången , kände att paniken jag fick från förra avsnittet rädslan att shit snart e det min tur. Den känsla har lagt sig nu utan tittade på programmet ur peppnings synpunkt denna gången känns bra.. inte rädd på samma sätt längre.
Fast det "bara" är 4v kvar på torsdag , wiiee , ajajaj....

Har börjat skriva ett brev/lapp till barnmorskan hur vi/jag vill ha de på förlossningen. angående smärtlindring, bemötande, rädsla mm. Kände att det kan va bra å skönt för vår del att de slipper fråga så mycket :)

Nej nu kallar sängen . God natt

v. 35+2


Asså v 36.

33 dagar kvar :)

Barnet:

Precis som en nyfödd

I den här veckan har din bebis nästan helt växt i sin skrynkliga hud. Huden är jämn och fin eftersom fettet under huden nu är fullt utvecklat. Ansiktet är lite rundare och huvudets diameter är 90 millimeter.

Nu kan din bebis göra allt som en nyfödd kan.

Hon eller han har sjunkit ned ännu lägre i ditt bäcken. Och de allra flesta ligger med huvudet nedåt. Bara ett fåtal ligger med rumpan först. Om så är fallet är det dags att försöka vända barnet.

Mamman:

Bara en månad kvar!

Nu är du på upploppet. Din livmoder når förmodligen upp till revbenen.

Runt vecka 32–34 kommer din barnmorska eller läkare att känna på magen för att avgöra hur barnet ligger därinne. Det kan ha ändrats många gånger under graviditeten. Runt vecka 34–36 lägger sig barnet vanligtvis i rätt läge och håller sig där.

Har du sett om din mage har sjunkit något? Kanske har du fått lite lättare att andas?

Även om det är lättare att andas är det inte ovanligt att du känner dig lite ledsen och irriterad vid den här tiden. Du sover förmodligen dåligt, har ont i ryggen, känner dig stor, blir andfådd av ingenting och svettas mer än vanligt. Allt det här är helt normalt, även om det inte är någon direkt tröst. Nu pratar vi om något roligare i stället; hur vet man att förlossningen har börjat?

Du har kanske redan har känt av förvärkarna? (Riktiga värkar kommer regelbundet och blir starkare och starkare med tiden. Riktiga värkar kan inte vilas bort. De upphör inte.) Ett första tecken kan vara att du får en blodblandad flytning. Det är slemproppen som släppt. Den består av ett geléliknande slem och har täckt livmoderhalsen under de senaste nio månaderna. Men det kan fortfarande dröja innan förlossningen börjar – men det är ändock ett tecken.




Konstigt


Känns som om att det kan bli en bra och fin dag, jämfört med går dagen då det snöade, regnade och snöade och blåste men det e ju inget ovanligt här nere :)

I går var det sista dagen på föräldragruppen kändes konstigt och tråkigt men tror och hoppas att vi kommer ses snart igen. En go grupp :)

Visst e det underbart att när man får ta sov morgon så i dag kunde man givetvis inte somna om när Dennis gick till jobbet, så nu har man vart vaken sen 06:15..
Men då kanske förhoppningsvis får jag nått gjort idag :)

Hittade fler roliga saker på Djurgårdens webshop sen, Nappar, Nappflaska, mugg å priset ligger på samma som i stan så ett snyggt tryck på sakerna gör ju inget :)



Längtar till våren då vi kan ut och gå runt stilla och fina Ätran som rinner genom stan :)

Kram till dig :)

Djurgården :)

Som vissa vet så är jag å Dennis Djurgårdare... :)

Va inne deras webshop å hittade dessa. Funderar skarpt på att beställa nått :)
















Lill killen som e modell e ju bara för söt :)


difshop.se

Kram



Bältet på

Nu är brödet/tekakorna på jäsning en stund till sen swich in i ugnen i 10 minuter :)

Äslakr när det e lätt å göra å fort i ugnen.

Sen smakar de underbart :)

Tvättmaskinen går oxå tvättar lite filtar å kläder som vi hade när vi var små . (vi = jag och mina 2 bröder)
Ok filtarna hade pappa när han va liten :) Kul å få ha något som pappa oxå har haft :)

Jo jag var ju hos Barnmorskan innan på fm. ♥ växer fint efter kurvan. hjärtslagen låg på 140. Jag hade "bara" gått upp ett kg på 3v det gillar vi. Järn värdet e nu på 126 som är normalt så nu drar vi ner på järn tabletterna till en varannan dag i stället för varje dag.

Troligtsvis som hon sa så börjar jag nog få foglossning så nu får bältet på.

Nej nu ringde klockan brödet in i ugnen.

Kram

Familjerådgivningen

I dag är en ny dag med nya tag. :)

I går va jag på MVC Familjerådgivningen skulle komma och prata med oss i vår föräldrargrupp.

De va bra fick sig att tänka lite.
Handlade om att vi som par måste ha en bra kommunikation gentemot varandra o till sig själv och även som en familj... Viktigt att man prioriterar på ett bra sätt tillsammans... väljer du en sak så ...blir något annat bort valt i bland omedvetet och i bland medvetet. Är det viktigt att städa i dag eller kan vi ta och åka till stranden och grilla till kvällsmat.? tex.

Sen pratade vi även om att som tex vi tjejer är hemma mkt i början och det e jobbigt att ta hand om ett barn, man blir trött. Sen kommer killen hem från en jobbig dag på jobbet å e trött . De menade att man ska inte komma in i tråkiga diskussioner om vem som e tröttast å vem som gjort mest.
Är det vårt jobb som tjejer att ta hand om barnet, städa, tvätta, handla och laga mat tills killen kommer hem från jobbet sen där i mellan kanske man vill ut och gå en runda.
Man är trött efter att ha ammat o hör skrik hela dagen och måste få vila.
Att man kommer överens om redan nu vad vi som par och föräldrar ser vad som e relevant att man försöker få ett jämställt förhållande.

Jag har säkert glömt nått fyller på i så fall :)
Uppdatering :
hittade deras sida

Familjerådgivningen
Alla människor i alla åldrar och yrken - kan vid olika tidpunkter i livet råka ut för problem i relationerna till varandra. Det kan gälla samspelet i paret eller inom familjen och kontakten med föräldrar och anhöriga.
Det kan kännas omöjligt att själv finna en lösning.
  • När man inte längre kan tala med varandra
  • När man känner att så här går det inte längre
  • När sexlivet inte fungerar och samarbetet i hemmet känns hopplöst
  • När man måste få tala med någon...

...då finns Familjerådgivningen

Familjerådgivningen
erbjuder experthjälp i samlevnadsfrågor. Den familjerådgivare ni samtalar med är utbildad socionom med vidareutbildning i relationsbehandling.
På Familjerådgivningen finns också sexologikompetens. Samtalen sker under sträng sekretess utan att journaler förs. Ni kan också söka anonymt.

Vi samarbetar med dig genom samtal. Det kan bli flera samtal under kortare eller längre tid. Gemensamt samtal är vanligast men du kan också komma ensam. Ibland sker samtal med hela familjen.

Familjerådgivningen, tel. 0346-100 48



I dag ska jag tillbax till Margareta min barnmorska på en vanlig koll. håller tummarna hihih :)

I dag är det 5veckor kvar wiee :) Hoppas bara man inte går över tiden men skulle inte förvåna mig om jag gör det.

Återkommer lite senare kram kram

Skräck blandad förtjusning

Sitter just nu å kollar på det nya programmet på tv4 som heter En unge i minuten.
De har satt upp kameror på en förlossningsavdelning i Västerås.

Bara de första minuterna när de visar vad som komma skall under programmet visar de snabbt när ett barn föds då va det kört för mig hihi o då ett par tårar kom. hihi..

Tycker synd om de när de har så in i H.....s ont å bara vill ge upp. Sen kommer ju tanken att fan snart e jag där. Lite nu börjar de bli en skräk blandad förtjusning. Som en Barnmorska sa- tänk när all smärta försvinner å bebisen ligger på din mage :)
5 minuter efter så gav hon sig fan på de å fick en liten tjej.

Jag har redan bestämt mig för att bara ha lustgas och ingen ryggmärgsbedövning.. Känner att de finns en stor risk att allt allt stannar av med värkarna.
Har kvinnor kunnat föda utan ryggmärgsbedövning förr så ska väl jag med göra det hihi...
Får väl hoppas att det inte tillstöter nått galet å man får göra ett kejsarsnitt vilket jag verkligen inte vill göra. 

Jag har kollar mkt på olika program som tex Förlossningsakuten, Livet på BB. Program som jag verkligen gillar.
Men nu när man kollar på på detta programmet så e det lika intressant å roligare när det e svenskt med.
För min del kan det nog va nyttigt, kännt att allt ordnar sig. visst gör det med. Men som först föderska så fattar man nog inte hur jävulskt ont det verkligen gör.

Fick papper från barnmorskan på förra föräldrargruppen där de stod att det kan va smart att skriva upp vad och hur man vill ha det på förlossningen och vem jag e som  person. Tror faktiskt jag ska börja göra det. Skönt för min och dennis del att de vet vad och hur jag vill ha de och inte....



how to draw a stork with a baby


Idag blev det en promenad hör och häpna på en timme utan att dö ;) Sen en timme vatten gympa på de...
Känns nu kan jag säga i höfterna men skam den som ger sig.

Nu e det slapp innan sängen kallar..

Kram kram

Yttreandefrihet

Fick precis en kommentar till mitt in lägg om Onepies sen nedan..

En anonym kommentar: Du har ingen känsla för mode.

Ursäkta mig men OCH??

Detta e min blogg o mina tankar om vad jag gillar och inte.

Onepieses tycker jag inte e snyggt på vuxna det e min syn punkt synd att någon inte gillar det.

Har förstått att de börjar bli modernt.

Läser Laila Bagge Wahlgrens blogg å hon å hennes familj älskar sina onpieses .  Då får de göra det , Men inte jag.

Det e väl tur att sverige e ett land med yttrandefrihet å att alla får tycka vad de vill.

Så du som skrev kommentaren kul för dig som gillar detta modet. :)  Glad för din skull.. :)

Nej alla glada nu e det Bones på tvn.

Kram

Renoveringen är på börjad.

Nej då inget Ikea blev det.

Men Dennis fick för sig att vi (dennis) skulle slå ner kaklet. Jag slängde de i påsar istället.

Vi ska ju byta köksluckor å lådfronter.

Vi ska ha dessa svartmatt luckorna med handtag i rostfritt..

 

Istället för kakel så har dennis beställt borstat rostfritt stål från jobbet. mkt billigare än att köpa det i affär. ( Han jobbar med rostfrittstål)

 

Har dock inte beställt köket än får snart göra det.

Vi var å pratade med dem för jag tror det va 2 v sen då va leveransen v. 14-15

Liten parantes vi ska ha barn då ;)

 

Så vi får väl snart börja sandpappra/slipa väggen där kaklet suttit å spackla så vi kan sätta upp stålet sen. (har inte tagit hem det än.

Taket måste målas om i vitt . Även Väggarna ska målas i vitt. (som just nu e i grått och blå nyans, o jag lovar de har delat ena väggen i dessa färgerna. De ligger så nära varandra att man inte ser det förrens ljuset faller på och att man verkligen granskar det. men nu när man vet det ser man det tydligt, visst e det konstigt. hihi) ....

 

Efter kaklet blev nerrivet så blev det lite städning , sen slapp i soffan igen.

Beställde även hem thaimat gött :) när dennis hämtade maten så cyklade jag till Coop å köpte dricka, Marabou Polka (hur god e inte den jo väldigt), köpte även med en påse ostbågar.

Vi har verkligen inte ätit så mkt onyttigt på det senaset så i dag unna vi oss de..

Det e det ända vi gjort i dag .

knackat kaket, ätit å slappat i soffan som 2 slö rövar. Förrsöker att inte krypa på tapeterna men försöker intala mig själv - Det e ok att inte göra så mkt ta det lugnt.

Men det e svårt i sånna här tillfällen an jag bara känna hur fet jag blir ..jag vet töntigt men får röra på fläsket i morn istället. hihihi.. *blink*

 

Kram

Emovat salva

Hua säger jag bara . Efter man ätit lite frukost kom huvudvärken smygande inte kul. Pillade i mig två alvedon som ja vet inte hjälper inte så mkt. få pimpla lite mer vatten.
Gjorde ju typ inget i går va ute å gick i 40 min i vår solen dock blåst men skönt.

I dag hade jagvelat åka till Ikea men mannen verkar inte så intresserad verkar det som . AAAAA jag hatar när man bara ligger å glor en söndag när man e hemma båda två jag blir nipprig...

Få frågan vad ska du på ikea o göra?
Ja vi har ju fortfarande inte skaffat ett skötbord sen hade det vart trevligt med en söndagsutflykt ? men nej..

Ja ja får väl ligga i soffan å pilla navelludd eller nått. ;)

I veckan hade jag tid hos läkaren på MVC i och med min klåda jag fått på magen å armarna å lite på benen. Efter att hon pratat med en annan läkare så fick jag utskrivet Emovat salva (som är en kortison salva) får inte ta för mkt utan bara ett väldigt tunnt lager på de ställen som kliar. Måste även börja med Tavigylen igen vilket jag inte gjort ( har faktiskt glömt den) .
Emovat salvan hjälper verkligen stillar kliandet fort å på magen har det var lite knottrigt o de försvinner å den e slät igen ;) hihi ..

.........

Veckan som kommer e späckad.

Måndag : Vattengympan
Tisdag: 8:15-9:15 föräldrargrupp . Familjerådgivningen kommer...   kl .10:15 ska vår gamla lght som min bror å tjej hyr av dennis besiktigas. Måste va med. När dennis jobbar.
Onsdag: På fm ska jag till MVC på den vanliga kollen hos Margareta.
Torsdag: Sista föräldrargruppen mellan 14-16:30
Fredag: står tom just nu
Lördag: Kanske ska med Dennis ner till hallen han ska spela Dm
Söndag: står tom just nu..




Får se om man får mannen till att göra nått . Åter kommer säkert senare ;)

Kram

Miss Svensson

Stolt mamma med hjärtat på rätta stället :)

RSS 2.0