Äntligen :)

Jag la bara över de inlägg jag kände hade lite mening :)


Nu har jag äntligen hittat min SD kort adapter som jag har letat nu blir det lite kort :)



2/1-2011 är här i v. 24





Sorry suddig bild. 23/1-2011 . v. 28

Kram kommer mera :)

Borde inte VASS införas. 24jan-11

I förra inlägget var jag bara tvungen att spy lite ;)

Det e ju en sak att inte har träffat mig på ett tag.. men men..

Här hemma har vi lite av en sjukstuga.

Mannen han hostar, slemmig i halsen, kallsvettas i bland. Så han proppar jag i alvedon å bromhexin även lite asetylsystein .

Själv började jag bli skum natten till i går, sov ur uselt mådde skit illa innan jag skulle sov så jag inte fick i mig mina järntabletter å folsyran. väl på jobbet kl 14 va jag helt slut i hela kroppen ,. Det enda jag fick i mig i går på dan va en tallrik fil, 4 mackor å 2 kiwi. Bara tanken på mat usch :(     känner att även jag e slemmig å skum. tur man e ledig i dag å kan ta hand oss alla 3 ;).

Jag tycker de borde införa VASS = Vård Av Sjuk Sambo ;)

Lilla hjärtat mår nog bara bra , Han/hon bökar runt i magen. blir det inte ett aktivt barn e det konstigt. :)    Känns lite som tanken på barnet e - hallå jag får inte plats här .

I torsdags gick jag in i v. 28 !

Vecka 28

Barnet:

Nu lägger barnet på sig

Från och med den sjunde graviditetsmånaden är förmågan att utsöndra insulin avgörande för barnets tillväxt. Insulin gör att socker från blodet kommer in i fettcellerna, och när sockret befinner sig i cellerna stimulerar insulinet ämnesomsättningen till att bilda protein och fett. På det sättet bidrar insulinet till att bygga upp kroppsfetter. Detta medför att den lilla börjar bli allt fylligare och rundare. Hon eller han har faktiskt redan ökat sin vikt mer än 10 gånger på 11 veckor! Från och nu med cirka 27 gram varje dag.

Mamman:

Mindre plats för lungorna

Bebisen växer och du kan känna det i din kropp. Du är allt lite tyngre och svettigare. Har du kanske märkt av att du lätt blir andfådd? Det är helt normalt. Det beror på att hon eller han växer, så det finns mindre plats för dina lungor att expandera. Du får helt enkelt ta flera andetag för att få tillräckligt med syre. Ditt hjärta slår också snabbare (för att transportera den ökade blodmängden), och därför är din andning lite snabbare än normalt.

Även om bebisen nu innebär lite mer jobb för dig, så kanske du i gengäld får bättre och bättre kontakt med det lilla livet? Om du trycker lätt på magen kanske du får en knuff tillbaka. Be din barnmorska om hjälp att känna igen bebisens kroppsdelar genom din mage. Det är kul att veta om det är en fot eller en hand som ger dig en knuff, eller om du klappar ett huvud eller en liten rumpa.

Jag måste leta upp min SD kort adapter till datan å lägga in bilder på datan å även här. Den försvann mystiskt i flytten;)

Å måste berätta mannen min har fixat klart vår klädkammare jätte bra blev det. :) han e så redig. ok jag målade lite med. men han satte upp Pelly hyllorna å även häng hyllorna. :)

Nej nu blir det att vila i soffan ett tag

Kram till dig.

Avskyr. 21jan -11

kommentarerna : Oj vad stor du e nu, Oj vad du växer. mm mm.

Börjar bli rätt tjatigt när man hör den kommentaren hela tiden på jobbet. jag spyr snart.

Tro F.n att jag växer jag e gravid!!!!!!!

Men snäll som man e säger man - Ja man gör ju det, tack .

----------------------------------------------------------------------------------------------------

I går va jag ledig då va jag på akupunktur, träffade emme å nikki på en fika :)

Sen gick jag å beställde klipp tid :)

Väl hemma igen så blev det lite vila i 30min sen städa jag hela lägenheten. Tvättade en maskin med.

Sen åkte jag till en lokal gårdsbutik som har så fint kött. Så det blev köttfärs å grytbitar som följde med mig hem, tog även en veckohandling när jag ändå höll på.

Skönt när man har lite energi över ;)

Nej nu ska jag hänga upp maskinen tvätt som precis blev klar. sen laga mat innan man ska palla sig till jobbet.

Kram

Min kärlek mitt hjärta. 12jan -11

Jag e så glad att jag har min karl.

Att han står ut med mig o mitt underbara gravid humör. För att inte tala om att man e trött alltid. (Som tur e har järnvärdet gått upp till 114 men inte bra ändå.  Blir att knapra järntabletter varje dag nu i stället för varannan.) Å han e söt å säger vila du en stund. :)  Bara hoppas att jag blir lite piggare snart, känner att man har dåligt samvete att man ligger däckad kl 20 i soffan å sover en timme . Känner att man vill va lite trevligare.

Att man som man å människa har en så stor förståelse att man som gravid e trött å har underbart humör ;) det beundrar jag.

Älskar dig mitt hjärta överallt du är det bästa som finns. Jag bara längtar tills vårt lilla liv kommer till oss...

6januari -10

Jisses vad tiden går...

Tyckte inte det va länge sen jag gjorde gravtestet , det v 9 augusti o i dag e det 6 jan . Snart e det ju april :D

I dag går jag in i v 27 .. v27 fattar ni eller.

Vecka 27

Barnet:

Öppnar ögonen

Vid det här laget ser bebisen ut som en tunnare, mindre, rödare version av hur hon eller han kommer att se ut vid födseln. Om du skulle föda den här veckan skulle barnets överlevnadschanser vara mycket goda; 86 procent av alla barn som föds i vecka 26 överlever. Även om bebisens kropp inte har mognat helt ännu, så har hon eller han allt som krävs för att överleva på utsidan.

Nu öppnar bebisen sina ögon. Barnet kan se skillnad på ljus och mörker, öppna och stänga ögonen och titta åt olika håll. Det övar sina ögonmuskler.

Den lilla foten är hela fyra centimeter lång.

Mamman:

Din sista trimester

Ja, sista trimestern och sista fasen av graviditeten börjar nu!

Revben, mellangärde och mage börjar att tryckas ihop. Den tunga magen gör att det blir jobbigare för ryggen. Nästan hälften av alla gravida kvinnor har ont i ryggen någon gång under graviditeten, och i just den här veckan får många ont. Stretcha ryggen, det hjälper. Ta ett varmt bad. Ömma ryggmuskler behöver lite försiktig massage. Någon i din närhet kanske skulle kunna vara så snäll och uppfylla den lilla önskningen? Lön för mödan, är ett bra argument för den tjänsten.

info från Libero.se

Kram

Avlida av smärta. 29/12-10

Hej :)

Nu e jag ledig i 12 hela dagar underbart :) känner att jag ok vi (jag och mannen) behöver. har inte vart lång ledig sen i somras.

Blir att fira nyår i mannens hemstad Köping å träffa hans familj mys :)    Sen runt den 3-4 januari blir det en tur till Årstad Stockholm mannen ska spela bowling tävling där. Skönt å bo på hotell få frukost dukad :)

Sen tillbaka till Köping fick ledigt min egentliga jobb helg :) skönt slipper man stress träffa alla. Mannen har 7 syskon å man vill träffa alla.

Bebis/graviditeten: Börjar få tillbaka halsbrännan igen inte kul burr.. Sen det "värsta" e att kramperna i vaderna kommer titt som tätt på nätterna . man tror ju man ska avlida av smärta. Kramar hårt i madrassen spelar ingen roll om man flexar med foten eller om man slappnar av. men det försvinner på 4 min . men då e det långa .. :(    Upptäckte herr om dagen att min navel börjar "försvinna" inte mkt till navel kvar hihi... Lill vännen sparkar som han/hon ska ;)  Det e verkligen en häftig känsla lite pirr i bland å sen en spark. Tänk va konstigt när de inte e kvar...  Har funderingar på att gå på vatten gympa e det någon som gjort de??

Kram kram

Dan före dan 23/12-10

Ja snart e det julafton för va exakt i morn. :)

Dagen i dag blir späckad men inte stressig för det fixar jag inte..

Tvätten är upp hängd , bara några paket kvar att slå in. städat nedervåningen övervåningen kvar.  Ska snart ner med mannen till stan. han slutade tidigt i dag yay :) blir att äta lunch å köpa sista julklapparna mys mys.... Sen blir det att göra julgodis, å sen e det ju tradition att kolla på uppesittarkvällen med bingolotto. vet skit mesigt men e det tradition så e det. :) hoppas vi hittar lotter med :)

Bara älskar julen :)

I morn ska vi hem till mina föräldrar vid 10-10:30 öppna lite paket. sen blir det lunch å lite kalle innan jag å mamma ska ge oss i väg till jobbet. jobbar till 22 .. jobabr juldagen å annandagen med ... sista julen på två år om inte annat :)

Ja ha ni i dag går lilla *fnys, host,  harkel * hihi  in i v. 25 jisses vad tiden går fort. tycer inte det va läge sen vi fick reda på att vi väntade barn å det va i augusti..

Vecka 25

Barnet:

Skelett hårdnar

Titta på bebisens händer, helt klara, fullt funktionsdugliga, med små fingernaglar och fingeravtryck. Han eller hon använder sina händer för att upptäcka olika kroppsdelar. Det känner bara, ögonen är fortfarande stängda. Men med helt utvecklade med ögonfransar som ska skydda ögonen efter förlossningen.

Bebisens dygnsrytm är mer tydlig, han eller hon har skaffat sig lite mer bestämda tider för att vara vaken och sova.

Skelettet fortsätter att hårdna.

Mamman:

Den tredje trimestern

Välkommen in i tredje trimestern! Livmodern är stor som en fotboll, och når nu halvvägs mellan naveln och bröstbenet.

Det här är den vecka då många gravida kvinnor upplever att tröttheten, yrseln och springandet på toaletten ökar igen. Om du tillhör dem som lätt får urinvägsinfektion så ska du vara extra uppmärksam på symptom som sveda och trängningar när du kissar. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än vanligt. Drick mycket, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga besvär.

Runt vecka 25 går de festa gravida kvinnor till barnmorskan för kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet (symfysen) och livmoderns övre kant (fundus). Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger just nu på plus, minus 23 centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt. Men det är inget du behöver fundera på, allt det här håller din barnmorska reda på.

info från http://libero.se

Å måste berätta. Har ju börjat på min rotfyllning i v. när jag låg där å han började borra upp gammal fyllning mm så trodde jag barnet skulle hoppa ur magen på mig. skit pommefrites  va rädd jag blev men sen när han "bara" pillade va det lugnt. men som jag har läst så hör de lite nu så reagerade antagligen på ljudet sen att jag va lite nervös gjorde väl inte sken bättre.....

Jobbade kväll i början av veckan skulle till en dam på 96 år å hjälpa henne med kvällsmat när ja fixade de så satte hon sig framför tvn sen kom jag in med maten å då hade hon Förkväll på . Agneta sjödin å Maria Montazami va där. När de började filma Agnetas sa damen å va långt hår hon har de va fint. Sen kom kamera över på Maria - de va en vacker kvinna med de långa fina håret å de lockarna . Sen kom hel bild på maria - tänk om man vart så lång som henne med de benen då hade man vart farlig .....som vi skrattade sen.... till saken är att damen å max 150, jätte söt med kort silvergrått hår..... mys ..

Kram kram

v. 23 8dec-10

HEJ :)

Mår mkt lite bättre i dag. känner trycket mot ljumsken fortfarande men lugnare.

Va jätte trevlig mot mannen i går kväll NOT låg å små slumrade i soffan . kändes precis som när man va i v6-8 när man bara sov sov sov.

köpte för ett par veckor sedan mama´s tidning gravidbibel . I den står det väldigt bra om varje v .

För v 23 som jag precis gått in i står det :

DU: börjar bli svårt att sova , förutom konstiga drömmar är du kissnödig, får kramp i benen eller får jobbig hals bränna. Gravid inkontinensen börjar i liten skala om man hostar ev nyser eller lyfter nått tungt. Alltså fortsätt med knip övningarna !!

DIN BEBIS:26cm lång om barnet motförmodan skulle födas nu finns en liten chans till överlevnad.

JA ha då ska vi se : kramp o halsbränna hade jag i v 21-22 check . Jo nu i v 23 stämmer det med sömnen och drömmarna . ve och fasa. i bland känns dessa drömmarna som om att de är verkliga jätte hemskt. När jag vaknar upp mitt i natten kollar jag om det verkligen e min man som ligger där eller om jag har fel. Haft funderingar på att fråga han om han e arg på mig men inte gjort. ;) Har dock sagt att jag drömde att han va jätte arg på mig för jag pajat bilen (i drömmen) han bara titta på mig å gav mig en puss ;)  Men det e skumt haft så gott som samma dröm i 2 nätter i rad bara lite som förändras . får se om jag känner igen nattens dröm... men i alla fall check ;)

Ja just det hade funderingar på att ta fram våra tomtar i dag men en annan deckade i soffan . å vaknade upp en 30 min det bästa tv programmet Gray´s anatomi började bestämde mig för i kväll att sitta i soffan för att jag inte ska sova mig igenom det ;)  Nu börjar det snart igen .

Sov gott världen..

Å jo måste berätta Mannen kände för första gången en spark i söndags (andra advent) :D

Tillbax igen

Jag känner att bloggen på mama inte funade som jag ville fick inte in de bilder jag ville , svår att fatta i bland för lilla mig :)

Så nu å jag tillbax igen.



Kommer lägga över alla mina inläg från mama.nu här.

Kram Susanne

Lugna sig ett par hekto. 11/11-10

Ja som sagt väntar vi barn och detta väntas i april .

Ska bli så kul, men jag känner att man inte riktigt fattar det riktigt att ett litet liv lever i min mage.

Vi var på ultraljud i går, första väldigt spännande tyckte jag iaf . Mannen får man inte mkt ut av. ;)

När jag gick på gymnasiet gick jag på barn och fritid och där läste vi om alla barnsjukdomar som finns och det e inte bra känner jag nu.. Har hur mycket tankar som helst flugit i huvet.  Bebisen kan ha Downsyndrom, sakna barn ben, fel på hjärta , lungor mm mm .....

Men barnmorskan lugnade mig på Ultraljudet hjärnan såg bra ut, bra huvudomfång, har 2 armar å 2 ben , lårbenet va bra, mm mm ja allt såg bra ut ..skönt att kunna lugna sig lite iaf.

Jag är en person som gärna vill ha koll på allt jag vet det går inte, ja lite knäpp e man ;)

Jag e gravid enligt barnmorskan i går i v 18+0 ... Mår jätte bra vad mer kan man önska.  :) hade lite illamånde i början men det av tog i v 12ca.  Nått jag måste ha varje dag som andra kallar de gravid craving är satsumas eller clementiner. sååå gott. Tur man inte inte har tvång på fet mat hua usch.

Nej får fortsätta i morgon måste vila lite ;)

Kram Susanne

Miss Svensson

Stolt mamma med hjärtat på rätta stället :)

RSS 2.0