1 X 3 meter

Varm varmt :)

i fredags var vi och jossan och mikael och käka på thairestaurangen och spealde minigolf. Hade jätte trevligt förutom att jag va skit dålig på golfen så kass brukar jag inte va.. vi skyller på banorna på Vallarna bättre banor på Skrea strand där kan man ju i alla fall få en spik.. hihhi

I går var det stadsloppet i stan var nere och kollade på alla duktiga löpare som sprang i värmen.

I dag är det varmt med gött gött..

Snart ska vi gå bort till mina föräldrar . I dag ska dopklänningen fixas blåa bandet ska i och den ska strykas, sen ska maten planeras, sola lite kanske jo det blir det :) bada lille man, grilla mumma :)

I dag ska vi även få vår hängsälg på framsidan uppdragen tar sån plats och drar till sig massa skit.. sen ska landet bort och plattor läggas men det får bli en annan dag. blommor i krukor i stället mkt bättre :) lättare att sköta med ..hihi hon gnäller över ett land på 1 X 3 meter hihihi .

får ta före och efter kort :)

Ja i morn börjar Dennis släkt komma ner :)

I morn kommer Jocke (bror) hans fru Elin och barnen Albin och Hugo.. De ska bo på Skrea Camping och tälta hoppas vi får bra väder som det e nu. :)

Nej nu ska jag och Vincent gå , dennis ska hjälpa Jimmy och dra upp trädet om en timma :)

Varmt varmt

kram kram



Campylobacterinfektion

Jo då i lördags var vi på Harrys och käkade bara jag och mannen jätte mysigt att bara vara vi för en stund.

Lilleman åkte med mormor och morfar till min goa faster och grillade vi kikade förbi lite senare på kvällen, mysigt..

Denna dagen (lördag) var den första dagen på 10 dagar jag fick behålla min mat och så har det fortsatt så skönt att kunna äta igen..

Kroppen börjar väl hitta tillbaks nu har vart lite yr de senaste dagarna men det e ju inte konstigt ....

I går var vi hos min kusin Carola med familj och grillade jätte mysigt, god mat, trevligt sällskap vi var 16 st om jag inte mindes fel och kanon väder :)
Barnen sprang runt och lekte , kastade frisbee med killarna. Skönt när allt är avslappnat .

I tisdags fick jag ju svar på provet. Campylobacter har/hade jag. då undrar ni och de är??

Lättare att ni läser själva lite svårt att förklara.

Sjukdomsinformation om campylobacterinfektion

Campylobacter är en vanlig bakterie över hela världen, och den finns hos både djur och människor. Campylobacterinfektion är sålunda en zoonos, d.v.s. en sjukdom som kan överföras mellan djur och människor. Omkring 7 000 fall rapporteras per år i Sverige, med en kraftig ökning under juni, juli och augusti. Av dessa är ca 35 procent smittade inom landet, övriga är utlandsresenärer som smittats t.ex. under semester i Europa och Sydostasien.

Orsakande mikroorganism, smittvägar och smittspridning

Det finns flera olika campylobacterarter, varav några, framför allt Campylobacter jejuni och C. coli, orsakar mag- och tarmsymtom hos människa. Campylobacter förekommer, förutom hos människa, också hos många olika djurarter som t.ex. diverse fåglar, gris, nötkreatur, får, get, hund, katt och gnagare.

Bakterien utsöndras med avföringen hos människor och djur, och sjukdomen sprids huvudsakligen via förorenade livsmedel. En orsak till många sporadiska fall kan vara förorening via flugor. Bakterien tillväxer dåligt i de flesta födoämnen, men den kritiska infektionsdosen, d.v.s. den minsta mängd smittämne som krävs för att sjukdomen ska slå an, är låg.

Tiden för bärarskap är normalt omkring tre veckor. Längre bärarskap är ovanligt i Sverige men kan förekomma t.ex. hos barn i utvecklingsländerna. Sekundärfall kan någon gång ses, speciellt kring spädbarn med diarré.

Inkubationstiden är vanligen 1–3 dygn men kan variera 1–10 dygn.

Symtom, komplikationer, behandling och diagnostik

Oftast ses ett akut insjuknande med diarréer (ibland blodtillblandade), magsmärtor, illamående, kräkningar och feber. Komplikationer kan vara ledbesvär (reaktiv artrit) och i sällsynta fall Guillain-Barré (en förlamningssjukdom).

Normalt behövs ingen antibiotikabehandling, men ibland måste vätskeersättning ges. Diagnos ställs genom att bakterien påvisas via odling i ett avföringsprov.

Allmänt förebyggande åtgärder

Allmän god hygien förebygger smitta. Livsmedel som kan tänkas innehålla Campylobacter (t.ex. kyckling, annan fågel, får- och fläskkött) ska tillagas så att hela köttet uppnår minst +65°C. Vatten ur bäckar och älvar bör man undvika att dricka, eftersom dessa kan vara smittförande. Opastöriserad mjölk bör också undvikas, många utbrott kan härledas till just opastöriserad mjölk. Man bör skydda maten mot flugor. Något vaccin mot sjukdomen finns ej.

Åtgärder vid inträffade fall och/eller utbrott

Campylobacterinfektion är enligt smittskyddslagen en allmänfarlig sjukdom och inträffade fall anmäls till smittskyddsläkaren i landstinget och till Smittskyddsinstitutet (SMI). Misstänkta utbrott från vatten och livsmedel skall meddelas miljökontoret eller motsvarande i kommunen.

Campylobacterinfektion är en smittspårningspliktig sjukdom. Isolering av den sjuke behövs inte, men en god personlig hygien är angelägen.

 

 

Hoppas vi fått ut lite utav svaret men mår bra ...

 

Men ett stort men är att i onsdags ja i går så va jag och vägde Vincent han hade gått upp 10 gram ja du läste rätt 10 gram på 2 veckor så han har tagit vid sig vilket inte läkaren trodde. så vi ska väga han igen på tisdag hoppas det blivit bättre, tror inte jag har så mycket mat kvar i bland han blir inte nöjd.. efter ammingen i går em så gav jag han 120 ersättning och han åt upp allt. hoppas man kan fortsätta ett tag till och amma men vi får se... bara han går upp är vi nöjda..

Nej nu ska jag slappa lite när vincet vilar...

 

Kramar

 

Idag :)

Uppdatering. Ja vet tråkigt kanske att läsa.

Men Imodium tabletterna funkar kanon, har väl lite feber från och till .

För att berätta nått annat och kul så i dag är det vår 1 åriga förlovningsdag :)

Då va det kanon väder när vi var på östra stranden i Halmstad mys..

Tänk vad mycket som hänt sen då. Flyttat , köpt lägenhet, målat om , packat i ordning, fått barn ♥

I kväll får vi se om vi går ut och äter eller om vi beställer hem mat och kollar film. Vincent ska vara hos mormor och morfar ett par timmar :) underbara 2...



exakt ett årsen ♥

Älskar dig

kram

Dax för dr.

Ringde läkaren i eftermiddag.

Väl där tog blodprov sänkan visade att det är något som inte är rätt= infektion. Fick lämna avföringsprov ja vet äkligt. De provet får jag veta på hör här på måndag.
Skulle käka Imodium som stoppar diarre. hoppas det hjälper. Sen dricka mycket för att jag ska orka med mig själv och att kunna amma.
Hon kände på magen ifall de kanske kunde va blindtarmen men nej då har man tydligen inte diarre. Så vi får se vad som händer....

Nej nu dricka och vila...

Lille man ligger under babygymet och jollar . söt :)

kram

Orkar inte

.... med den här skiten längre. (hiihi kom på efter att det va lite fyndigt ;) )

Nej men allvarligt. Håller på fortfarande magen kör och jag får inte behålla någon mat blir sååå trött.

va hemma hos mina föräldar precis umgåts ok jag låg i soffan, käkat. de gjorde jag de stanna bara en halvimme sen va det klart.
Pappa  tyckte han kände igen sig på mina symtom han tror de e magkattar. Så det får bli farbror dokorn i morn.

På köpet har man gått ner 3 kg med. ....

Nej nu måste jag vila tjing. Hörs när jag har ork.

Kram

1177

Ursäkta att jag inte uppdaterat men har mått skit. Mår lite bättre i dag .

Som jag skrev i förra inlägget harjag vart skum, och i fredags bröt helvetet loss kort sagt.

Vad jag än åt/äter el drack/dricker fick/får jag inte behålla de. Nej inga kräkningar inte utan nr 2. Som vi säkert vet blir man ju HELT slut när det inte finns nått kvar i kroppen och man går på spar låga känns det som.
När jag skulle duscha i går vart jag så yr att jag va tvungen att hålla mig i duschstången för att inte trilla om kull.

Febern kommer och går . Kände mig så kass att jag ringde 1177 (sjukvårdsupplysningen) mest för vincents del så inte han blir lidande. Men de skulle inte gå över i bröstmjölken. Men vara extra noga med hand hygienen. (tur man har mycket handsprit hemma :)  ) och sen inte pussa och vara för nära han förutom närjag ammar han. hur lätt e det då?

Som tur e har man sveriges bästa och snällaste mamma som kom hit och umgicks med oss när dennis och svärfar var på bowligfest.
Tror i och för sig inte att hon klaga när hon gick gosa hur mycket som helst med Vincent ;)

Till saken hör att feber har jag säker inte haft på ja jag ljuger nog inte om jag säger 17 år. Blir jag sjuk då e det bara en sketen förkylning inget sånt här. I vissa fall kände jag mig som en 5åring igen orka knappt ens lyfta vincent pga av att jag inte hade styrka i armarna sen att jag va så yr att jag kunde tappa han. Tur Dennis tog han på morgonen och fixa dona med han..



I torsdags så fick lilleman sina 3 månaders sprutor fy vad lessen han blev. ont i mamma hjärtat. tur att dennis var med och höll i han hade nog inte fixat det själv.
Vägde gjordes han med 5840g och 60.2 cm lång.

Nej nu ska jag och mr Proviva Mango göra sällskap och se hur länge han vill stanna hos mig. ;)

Kram



Hmmm

Tack Fia och Monika för de fina kommentarerna :)

Sovit oroligt i natt. Vincent har sovit bra sov till 4:30 skönt men sen kunde jag inte sova.
Mådde illa, va hungrig så ner kl halv 6 och käka 2 mackor och dricka mjölk somnade jag om efter en stund.

Mådde konstigt i går med jätte törstig, yr och mådde illa men blev bra med mat.

Vet inte vad som händer i kroppen. Känner mig lite off hm..


Men så mycket fel kan det inte va för bäddat rent 3 sängar , satt på och hängt upp tvätt, fixat på vardagsrumsbordet som såg ut somhej kom och hjälp mig, dammsugit överallt, dammat, städat en av 2 toaletter.

Någon som känner som mig, när man gjort en rejäl storstädning så finns det inte mycket som slår en lång och skön dusch :) hihi

Vet inte om man kanske tänker förmycket på allt antagligen ;) Kommade dop . Där mat ska fixas, det ska dukas mm mm . Som tur e har mormor broderat in * Vincent 2011 * på klänningen och även tvättat den en andragång. Den har inte vart använd sen 1999. Vincent är den första som är född på 2000 talet som har kläningen yay :)

Snart kommer min svärfar Mats ner på besök :)

I kväll blir det lite käk hemma och kolla på damfotbollen.

I morn är det Kräftfestivalen som gäller. Ett roligt och gott evenemang :)

Så nu ska jag blåsa håret lite så man blir normal ;)

Kram kram

Ta bort

Har haft i tankarna länge att jag skulle ta bort insattsen på barnvagnen Vincent får nästan inte plats. senast han mätest var han 59 lång. Får se på onsdag hur mycket han växt sen sist :)

Men i dag fick jag tummen ur och fixade med vagnen. Får se om han gillar det blir ju mer att spralla på :)

I dag är ännu en dag av solsken och varmt väder :)

Jag och Vincent ska snart ner och fika med Josefine mys mys :)

I kväll stannar killarna hemma och jag cyklar och tränar lite :) Underbart med ute gympa och gratis e den med hihihi... Funderar på om man ska packa med badkläder och ta sig ett dopp efteråt. Får se vad jag känner för.. Har ju inte badat än hmm..


puss

Mannen har semester

Hur gott som helst.

Vi alla 3 var ute och gick i dag innan damfotbollen började . Sa till Dennis känns nästan som om att han är pappa ledig igen. Mysigt att ha han hemma ... Skönt att han har semester nu :)

En kompis till oss va här i eftermidag och han frågade om inte det är tråkigt att va hemma ?

Tråkigt är det inte men jag är en person som är sjukt sällskapsjuk så det är väl lite därför vi är ute och går 2 gånger om dagen jag och vincent visst är det bra för han att få sova ute också.
Visst kan sakna att prata med en vuxen om man inte träffat någon anna på dagen innan dennis kommer hem från jobbet. Så när han väl kommer hem vill man ju prata enmassa men då är ju han trött efter jobbet och vill gärna slappa och vila . Helt förståeligt...
Men va som jag sa med man får ju underhålla sig men ska verkligen inte klaga , perfekt väder och årstid att gå hemma ju. Har en son som är snäll ok förutom när han gnäller och tycker synd om sig själv när han är totalt övertrött men vill inte sova. Är såååå glad att vi inte fick ett bran med kolik. :) Fy det hade jag inte pallat. Visst hade man väl det men hade nog vart jäkligt jobbigt för psyket....



Kärlek jag och lilleman....

Han är verkligen det bästa som hänt mig ♥ efter honom kommer mitt stora hjärta mannen min .





Ett "normalt" kort på mannen hihihi


Nu ska vi käka lite sen mys


Kramar

hej, jag måste hejda mig

Detta skulle kunna vart ett inlägg med, okey bara svordommar men jag hejda mig i sista stund...

För att komma till saken som är. För en månade sen så köpte Dennis en bil kanon med en kombi :)
Men i några dagar har vi hört ett konstigt ljud från bilen så Dennis blev rekomenderad att lämna in bilen på ett ställe typ en mil här ifrån. Kanon ju :)  Svårt att få tid i dessa semester tider..
Jag och vincent åkte dit och mötte Dennis i går och lämnade bilen .... Än är det bra :)

Innan ringde Dennis och frågade vad vi gjorde - Ja vi är ute och gå är snart hemma.
D - Ja blir lite sen de ringde från bilfirman.
Jag- har de hittat felet?
D-nja med min vanliga otur har de haft inbrott och de snodd fälgarna på vår bil !!!!!!!

Att jag inte blir förbannad!!!!

Visst allt går på försäkringen men va i hela friden är det för fel på människan i dag egentligen??

Är det inte dina saker låt de va då!!!

Morrrrrrr .....

Sen var det bara dennis bil som fick fälgarna snodda ingen annan stod hur många bilar som helst på den inhängnaden.

Vart är sverige på väg?


















Nöjd :)

Jo visst jag hittade en ny kamera inne på gekås trodde inte de hade de.

Men oj va snygg den e och shit va fina bilder det blir :) Ja jag e nöjd hihih



 

Snygg va :)

och under tusen lappen med det gillas :)

Hålla tummarna

I går tog jag tummen ur och satte upp Vincent i barnomsorgs kön i hopp om plats på den närliggande förskolan. Träffa en utav personalen för ett tagsen och fick reda på att de slutar 27 barn nästa sommar håller tummarna att han får plats där :)



Bilen lånad från goggle.

(rätt kul att jag hitta denna bilden , kallar vincent min lilla klätterapa hihi)

kram

Miss Svensson

Stolt mamma med hjärtat på rätta stället :)

RSS 2.0